Reglement

Dommere

Tom Georg Eriksen

Pål Nordquelle

Roar Nærheim

Turneringsleder:

Erling Skjelstad

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

928 54 351 

 

 

 

 • Iht. mesterskapets reglement er det, i kretser med fungerende kretsstyre, kretsen som avgjør hvem som er kvalifisert til å delta, f.eks. ut i fra resultat i kretsmesterskap. Alle som ønsker å delta i NM bør således delta i kretsmesterskap så sant dette arrangeres i den aktuelle kretsen. Den enkelte deltaker oppfordres til å sjekke uttaksreglene som gjelder for sin krets. Påmelding skjer normalt gjennom kretsene eller direkte hos oss. 
 • Spillere som fritas fra noteringsplikten på grunn av alder, fratas 10 minutters betenkningstid.                             
 • Seeding av første runde skal skje av samtlige klasser, for E, F og G  om nødvendig etter turneringsleders skjønn. Protester mot rundeoppsettet må fremsettes før spillestart. Spilleplanen skal settes opp slik at ingen spillere under 16 år kan spille lenger enn til kl. 22.00. 
 • Rekkefølgen avgjøres ved poenglikhet etter spillesystemets regler for kvalitetsberegning. Hvis kvalitetsberegningen er absolutt lik om førsteplassen, deles mesterskapet. Spillere som ikke har norsk statsborgerskap kan ikke bli Norgesmestere, eller representere Norge i det nordiske mesterskapet, med mindre det motsatte etter søknad er klargjort av USFs forbundsstyre på forhånd.
 • De to beste spillerne i klasse A, B, C, D, og F vinner retten til å representere Norge i det påfølgende nordiske mesterskapet individuelt, under forutsetning av at de oppfyller betingelsene i reglementet der. For klasse A utelukker dette spillere som er 20 år eller eldre. Ved forfall blant de to første, tilfaller retten til å representere Norge i Nordisk neste spiller fra NMs resultatliste som oppfyller betingelsene. Hvis en plassering i NM deles, avgjøres eventuell rett til å delta i nordisk gjennom loddtrekning mellom de impliserte spillerne.
 • Norsk- og FIDE-rating:
  • Klasse A og B blir i rundene 2 - 6 norsk- og FIDE-ratet.
  • Klasse C, D, E, F og G  blir i runden 2 - 7 norskratet. (Altså ikke FIDE-ratet)
  • I runde 1 blir ingen av klassene ratet p.g.a. kortere betenkningstid.

Arrangør tar forbehold om endringer fra forbundet.