Alpin stjerner

Ungdoms idretten finner man i alle sportsgrener, sommer som vinter idrett. Internasjonalt så har nok vintersporten hvert det Norge er mest kjent for. Men for all del, vi har noen virkelig gode ungdommer innen sommer idretten også. I langrennssporet har vi gjort det utrolig bra i mange år og i alpin sporten har vi også hevdet oss bra. De som topper statistikken over de mestvinnende utøverne har startet sin karriere veldig tidlig i livet.

Kjell Andre Aamodt

Kjell Andre Aamodt

Kjell Andre Aamodt er en av våre topp alpinister som gjorde det veldig godt i ungdommen. Han kommer i fra Oslo og var tilknyttet Nordstrand IF da han var aktiv utøver. Allerede som 19 åring lå han bra an på verdenscupen sammenlagt, da havnet han på en 39 plass. Ikke verst av den unge mannen. Han innehar hele 22 NM titler, fem gull i utfor, syv gull i Super G, fire gull i storslalåm, en gull i slalåm og fem gull i kombinasjon. Karrieren fikk fart på seg også i utlandet og han har 21 enkelt seiere i verdenscupen, i VM sammenheng har han fem gull, fire sølv og tre sølv medaljer. Han har også gjort det stort i OL med fire gull, to sølv og to bronsemedaljer. Han er den mestvinnende Norske alpin utøveren i NM på herre siden.

Andrine Flemmen

Andrine Flemmen

På kvinnesiden er det Andrine Flemmen i fra Molde som den mestvinnende Norske NM alpinisten. Hun tok sin første NM seier i en alder av 20 år og totalt har det blitt 21 gull på henne. En i utfor, syv i Super G, åtte i storslalåm og fem i kombinert. Det har også blitt tre verdenscup seiere og en sølv medalje i VM storslalåm.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal

På andreplassen på herre siden finner man Aksel Lund Svindal i fra Lørenskog som er tilknyttet klubben Nero Alpin. Han har foreløpig 21 NM gull, tre i utfor, fem i super G, fem i storslalåm, tre i slalåm og fem i kombinert. Hans store internasjonale gjennombrudd kom da han var med i Junior VM i 2002, her ble det gull medalje i kombinert, sølv medalje i super G og i slalåm og i utfor klarte han bronse medalje. Det ble starten på hans enormt lange seiers rekke, han har hele 35 verdenscup seiere. Det har gjort til at han flere år har toppet listen sammenlagt i de forskjellige grenene. I VM har han fem gull, en sølv og to bronse medaljer så langt. Ol medaljer har det også blitt på han, to gull, en sølv og en bronse. Han er fortsatt aktiv utøver så her kommer det nok flere medaljer etter hvert.

Torill Fjeldstad

Torill Fjeldstad

På kvinnesiden finner vi Torill Fjelstad i fra Bærum på andreplassen med 19 NM seiere, åtte i utfor, tre i stor slalåm, tre i slalåm og fem i kombinert. Den første NM seieren klarte hun da hun var 17 år gammel og den siste ni år senere, det året la hun opp som aktiv alpinist.

Hun har også noen gode resultater internasjonalt med fem pallplasseringer i verdenscupen.