De mestvinnende utøverne

Veldig mange av de som har drevet på med junior og ungdoms idrett har fortsatt videre når de blir så gamle at de rykker opp i senior klassen. Med riktig motivasjon og hjelp til og utvikle seg innen sin gren gjør mange gjør det virkelig bra både nasjonalt og internasjonalt. De har mange rekorder og vise frem og klarer flere ganger og forbedre sine rekorder gang på gang.

Norske rekorder sprint

Norske rekorder sprint

Jaysuma Saidy Ndure har de Norske rekordene på 100 og 200 meter. Han er opprinnelig i fra Bakau i Gambia, men flyttet hit når han var 18 år gammel. Han fikk sitt Norske statsborgerskap på midten av 2000 tallet, og er tilsluttet IL BUL. Han startet sin karriere i Gambia og fortsatte med satsingen da han kom til Norge. Det har blitt flere gull på han i junior mesterskap og han har fortsatt i samme stilen etter han gikk opp i senior klassen. På kvinnesiden er det Ezinne Okparaebo som har den Norske rekorden på 100 meter, hun hadde en tid også rekorden på 200 meter men den er slått nå. Ezinne kommer opprinnelig i fra Nigeria og staser fult ut på sprint, noe hun startet med da hun var i tidlig i tenårene. Gjennombruddet i Norge kom da hun var 17 år gammel og ble da Norges beste sprinter. Hun har hele 13 gull og en sølv i NM, det har også blitt tre gull og en sølv i lag EM på henne. I tillegg har hun også to gull, en sølv og en bronse i EM individuelt.

Rekorder i hekkeløp

Rekorder i hekkeløp

På herresiden er det Vladimir Vukievic som har rekorden på 100 meter hekk, den satte han i 2016. Han har drevet på med hekkeløp i fra tidlig i ungdomsårene og deltok i sitt første junior VM som 17 åring. Han har mange gode resultater og vise frem så langt, hans søster Christina har også gjort det godt innen hekkeløp. Det er jo en viktig faktor her at deres far er friidrettstreneren Petar Vukievic som selv har drevet på aktivt med hekkeløp og er da selvfølgelig treneren deres. På 200 meter hekk er det Erlend Sæterstøl som har Norgesrekorden. Han har også vært innom sprint hvor han også der hadde rekorden en stund på 100 meteren. Han har en sølv og tre bronsemedaljer i NM sammenheng. Det har også blitt en del medaljer på stafettlaget til IL Gular som han tilhørte. I listen til kvinnene er det Christina Vukicevic som har rekorden på 100 meter hekk, den ble satt i 2009. Som nevnt over er hun søsteren til Vladimir og har en god trenings partner der, sammen med faren som er trener gjør de det bra innen idretten. Rekorden på 200 meter hekk er det den Dansk Norske utøveren Amalie Iuel som har. Rekorden er satt tidligere i år under Bislet Games. Amalie ble født i Danmark men de flyttet til Norge da hun var bare litt over to år gammel.  Hun har representert Norge siden 2015, det samme året hun var med u U23 EM i friidrett.

Hun har mange medaljer og gode plasseringer å vise frem så langt, og flere vil det nok bli.