Friidretts stjerner

Norsk ungdom har gjort det veldig godt innen idretten – så også i friidretten. Det er jo stort sett ungdoms idrett innen alle grener som seniorene utøver, sommer som vinterøvelser. Det trenger vi for og styrke rekrutteringen til idretten og klare gode resultater også på et internasjonalt plan. Det er nok innen vinter idretten vi gjør det best internasjonalt, men Norge setter sine spor også innen sommer idretten, spesielt innen friidretten har vi fått mange gode utøvere.

Caroline Fleischer

Caroline Fleischer

Caroline Fleischer kommer i fra Oppegård som ligger rett utenfor Oslo, hun har valgt mangekamp som sin idretts gren innen friidretten. Hennes gjennombrudd kom da hun var 15 år gammel under Ungdomsmesterskapet der hun tok femteplassen i både tresteg og høydehopp, det ble så syvende plass i lengdehopp og 80 meter hekk.  Da hun deltok i Norway Games samme året vant hun både lengdehopp og høydehopp, godt gjort av den unge damen. Hun fortsatte i samme stil året etter, under Ungdomsmesterskapet ble det gull medalje i høydehopp og en bronse medalje i lengdehopp. Det ble gode plasseringer i både hekkeløp og i tresteg, men ingen medalje plass. Hun fortsatte med medaljer under Norway Games, her ble det gull på 300 meter hekk og tresteg. I Tyrving lekene ble det igjen en gull, da i høydehopp samt en sølv medalje på 300 meter hekk og bronse medalje på 80 meter hekk. Hun avsluttet sesongen det året med gull i høydehopp og på 80 meter hekk, en fin sesong for 16 åringen. Hun har fortsatt i samme stil med mange gode plasseringer både i Norge og i internasjonale stevner. Så langt i år har hun vunnet femkamp i NM i mangekamp innendørs og i Ungdomsmesterskapet i friidrett tok hun gull på 800 meter og i høydehopp. Så hun holder fortsatt på i samme gode stilen.

Frida Thorsås

Frida Thorsås

Frida Thorsås er også en friidrettsutøver, hun har satset på flere grener som mangekamp, sprintløp og mellomdistanse løp. Hennes første store gjennombrudd fikk hun under junior NM da hun var 15 år gammel med en bronse medalje på 800 meter. Neste år ble det flere gode resultater på henne, bronse på 800 meter innendørs, sølv på 800 meter utendørs, i junior NM ble det gull på igjen 800 meter konkurransen. Hun plusset på med en sølvmedalje under Nordisk juniorlands kamp og en sølv under nordisk mesterskap. Det ble et godt år for hennes videre karriere og hun fikk nok den motivasjonen hun trengte for og fortsatt satse videre. I den neste sesongen gjorde hun det også bra, det ble sølv på 800 meter og bronse i kulestøt under NM innendørs. Hun fulgt så opp med å vinne sammenlagt i juniormesterskapet i mangekamp som gikk i Finland. I junior NM klarte hun gull på 800 meter og sølv på 1000 meter stafett og en bronse på 400 meter. Året etter fylte hun 18 og fortsatte sine gode resultater med og bli Norsk juniormester i syvkamp og i juniormesterskapet i mangekamp ble det også gull på henne. Hun har fortsatt i samme stilen med mange gode plasseringer, så vi har nok ikke sett det siste til henne enda.