Friidrettsutøveren Ingvild Meinseth

Det har blitt mange flotte gode unge idrettsutøvere her i landet. Med gode hjelpere til å utvikle disse ungdommene og kunne motivere dem til å fortsette med sine forskjellige idrettsgrener har jo hjulpet mange underveis.

Dette støtte apparatet er flinke til å fange opp talentene tidlig er jo en viktig del for utøverne for å kunne fortsette å klare seg i topp idretten. Det gjelder i de fleste typer ungdomsidrett, som i friidrett. Ingvild Meinseth er en av dem som har virkelig prestert.

Ingvild Meinseth

Ingvild Meinseth er en av ungdommene som har gjort det veldig bra, hun satset på hekkeløp og sprintløp som sine grener.

Hun var bare 15 år gammel da hun vant 60 meteren i et sør Norsk mesterskap. Hun klarte også et gull i Gøteborg på samme distanse, og hun da satte ny personlig rekord på distansen. Samme året under ungdomsmesterskapet ble det igjen gull, da på 200 meter og en sølv på 4 x 200 meter stafett.

Og under NM ute ble det en sølv på 4 x 100 meter stafett. Hun klarte flere bra plasseringer dette året som antaglighvis bidro sterkt til at hun valgte å fortsette sin satsing på friidretten.

Mot slutten av denne sesongen klarte hun gull på 100 meter og en bronsemedalje i lengdehopp – bra gjort.

Året etter fortsatte i det samme stilen og i det sør-Norske mesterskapet vant hun gull både på 60 meter og i lengdehopp.

Under ungdomsmesterskapet innendørs i 2015 ble det enda en gang gull på 60 meter, gull på 200 meter og en sølv i lengdehopp. Så kom det en litt roligere periode for henne, men noen medaljer og en del fjerde og femteplasser klarte hun før det var tid for Europeisk Ungdoms OL.

Europeisk Ungdoms OL

Her klarte hun bronse medalje på 100 meter hvor hun satte ny Norsk alders rekord. Og på 4 x 100 meter stafett fikk Norge gullmedaljen sammen med I Eikeng, Tonje F Kristiansen og Live H Hilton. En god prestasjon av jentene dette.

Under Junior NM i friidrett samme året tok hun sølv i både 100 og 200 meters løpene.

Hun ble da tatt ut til og delta i Nordisk Junior Mesterskap i friidrett hvor hun klarte sølv på 100 meter og en bronse på 200 meter samt at hennes stafett lag tok gull medaljen.

Hun rakk også med gull på 100 meter, 80 meter hekk og i lengdehopp under Ungdomsmesterskapet før årets sesong var over. Et veldig bra år for henne dette.

Året etter begynte på samme måte som det forrige året avsluttet med medaljer, under Tyrvinglekene innendørs ble det igjen gull på 60 meter, gull i lengdesprang og i lengde uten tilløp. Ett veldig godt stevne for henne dette.

Under NM i friidrett innendørs gikk det dessverre ikke så bra for henne, det ble en sjette plass på 60 meter og en tiende plass i lengde hopp. Hadde nok en dårlig dag her vil jeg tru. Men hun avsluttet med en sølvmedalje i lengde uten tilløp så det ble nok en liten trøst for henne.

Hun er fortsatt en aktiv utøver så vi får nok se mye til henne i tiden fremover.