GODE FRIIDRETTS UTØVERE

Unge friidrettsutøvere har vi heldig hvis mange av her i landet og det er flott at rekruteringen holder seg på et stabilt nivå.

Det er mye arbeid som disse ungdommene legger ned i sin satsing på og bli gode utøvere. Det er bra vi har et godt system som hjelper disse ungdommene på veien.

Foreldre og ildsjeler landet rundt gjør også en formidabel innsats for å hjelpe dem videre.

Karoline Bjerkeli Grøvdal

Grøvdal kommer i fra Isfjorden som er rett ved Åndalsnes i Møre og Romsdal. Hun satser på flere grener innen idretten, som motbakkeløp, terrengløp, hinder og langdistanseløper. Hun har også gjort det bra innen langrenn men har i den senere tiden satset mer og mer på friidretten.

Hun startet sin karriere i Isfjorden Idrettslag og gikk på Norges Toppidrettsgymnas i Lillehammer.

Hun har satt sine spor i friidretten, med Norges rekorden på 3000 meter og i motbakkeløpet Nesaksla Rett opp har hun løyperekorden.

Det har blitt mange gode resultater på henne, i Junior EM i friidrett har hun 3 gull og i ungdoms VM i friidrett klarte hun en bronse medalje.

Hun har fortsatt sin karriere etter at hun tok steget opp i senior klassen med å imponere med mange gode plasseringer. Hun hadde en del problemer med helsen på den tiden men har kommet sterkt tilbake, så vi får nok se mye til henne fremover også.

Beatrice Nedberg Llano

Llano som kommer i fra Bergen har satset på sleggekasting. Hun har gjort det ganske bra med sin satsing, da hun var 19 år gammel tok hun gull under VM, det er nok hennes beste prestasjon så langt.

Men det har blitt en del medaljer på henne her hjemme som junior deltager, en av dem er jo den Norske rekorden for juniorer.

Svein Martin Skagestad

Skagestad er også i fra Bergen, han har satset på kulestøt og diskos som sine grener. Han har også prøvd seg på høydehopp og spydkasting en periode men har valgt og holde seg til kule og diskos kasting.

Det har blitt flere gull i NM og andre mesterskap i Norge før han klarte å hevde seg i utlandet da under Verdensungdomsspillet som foregikk i Gøteborg da han var 16 år gammel.

Han har klart mange gode plasseringer etter dette og driver fortsatt på for fult, her blir det nok flere medaljer både i Norge og i internasjonale mesterskap.

Han anses som den beste i sin aldersgrense i verden, det sier jo alt om hans prestasjoner så langt. Han har satt seg et mål og det er og prøve og klare kvalifiseringen til neste OL, skulle ikke forundre meg om han klarer det målet.

Nadia Akpana Assa

Assa er i fra Oslo hvor hun kom til verden i 95, det er lengdehopp hun har satset på.

Hennes foreldre kommer i fra Togo som ligger i vest Afrika, hun begynte med turn men ble fort for høy til denne idretten. Hun gikk da over til friidretten og satset på sprintløp og lengdehopp.

Hun valgte etter hvert og kun satse på lengdehoppingen, noe som hun klarte bra. Det har blitt flere gull på henne i NM sammenheng og en sølvmedalje under junior VM så langt i karrieren.