I skisporet

I skisporet

Gode vintersports utøvere har vi mange av i dag, også tidligere utøvere har vist frem mange gode resultater. Det er nok måten det gjøres på her i landet at man får så mange utøvere som gjør det veldig bra i internasjonal vinter idrett. Man følger opp de unge på en flott måte og gir dem rettledning og hjelp til og utvikle seg innen sine idrettsgrener. Der er vi ganske unike i verdens sammenheng.

Vibeke Skofterud

En av de gode kvinnelige skiløperne vi har hatt er Vibeke Skofterud som har vist en fremragende karriere. Hun markerte seg innen sporten når hun var rundt 20 år gammel og fortsatte karrieren med og holde seg høyt oppe på topp nivå. Med gull i OL, to gull, en sølv og en bronse under VM og flere gode medaljeplasseringer i NM sammenheng har hun satt sine spor innen sporten.Men hun satset på mere enn de vanlige distansene på ski, hun deltok også i Vasaloppet hvor hun ble den første kvinnen i fra Norge til å vinne dette rennet. Hun satte også ny rekord blant kvinnene. I verdenscupen gjorde hun det også bra, hun lå høyt oppe på den men måtte dessverre avbryte sesongen på grunn av sykdom.

Therese Johaug

Therese Johaug

Nok en god kvinnelig skiløper er Therese Johaug som har vist utrolig god fremgang i skisporet. Hun har også vært med i Duatlon som er en idrett med forskjellige øvelser, her tok hun sin første medalje som 19 åring. Det ble det store spranget opp til toppnivå for henne. Med gode resultater varte det ikke lenge før hun fikk bli med i verdens cup løpene. Først i Jr. klassen hvor hun gjorde det bra under VM. Det ble tre gull og en bronse medalje på henne den første sesongen. Videre gode plasseringer lot ikke vente på seg, ti gull, ni sølv og fire bronse medaljer i NM har det blitt å langt. I VM har hun foreløpig syv gull, en sølv og en bronse medalje, i OL har det blitt en medalje av hver valør. I verdenscupen har det blitt to ganger gull sammenlagt og med omtrent 50 verdenscup seire holder hun fortsatt ett høyt nivå.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen

Kvinnen som er absolutt størst innen ski idretten er Marit Bjørgen, denne kvinnen er det vanskelig å slå. Hun har rekordene som den mestvinnende medaljøren under både OL og VM sammenheng. Denne rekorden vil det ta lang tid før noen slår. Som de fleste av våre topp idretts utøvere startet hun også veldig tidlig med forskjellige idretts grener. Fotball og håndball ble det en del av ved siden av langrenn. Hun valgte og kun satse på ski, ikke dumt kan man trygt si i dag. Hun fikk sin egen trener da hun var bare ni år gammel som fulgte henne opp til hun ble med i junior landslaget. Men det tok tid før hun endelig klarte sin første medalje, først da hun var omtrent 14 år gammel ble det pallplass på henne. Men etter det ble hun stadig oftere og se på pallen og har klart en imponerende samling medaljer i sin karriere.