Idrettsutøvere på veien til toppidretten 2

Våre unge idrettsutøvere gjør seg godt bemerket både nasjonalt og internasjonalt i sine idrettsgrener. Det er da veldig viktig og få riktig oppfølging og støtte tidlig i karrieren så de holder motivasjonen oppe. Dette er noe man klarer ganske godt her i Norge. De fleste av dem fortsetter sin karriere når de forlater ungdomsidretten og rykker opp i seniorklassen, noe som vi da gjerne vil at de skal gjøre.

Svein Martin Skagestad

Svein Martin Skagestad kommer fra Bergen. Han har satset på diskos og kulestøt som sine grener innen friidretten. Men han har også drevet litt med spydkast og høydehopp også. Han har mange gode resultater, og vi kan nok vente enda flere gode resultater av denne karen i fremtiden.

I Norgesmesterskapet i juniorklassen har han klart hele fire gull og en bronse medalje, bra resultat av den unge mannen. I innendørs NM har han to gull og to bronse medaljer så langt Og NM utendørs har han klart fire gull og to sølv. Internasjonalt har han så langt klart gull i U23 EM og bronse i junior VM, begge disse medaljene tok han i diskos.

Han er den regjerende norgesmesteren i både diskos og kule, noe han har planer om å fortsette og være i mange år til. Så vi får se om han klarer å prestere like godt videre fremover, noe jeg tror han vil klare uten problemer.

Men det er ikke bare og kaste langt han er flink til. Han har også flere NM medaljer i karate. Kanskje ikke en sport mange som vil forbinde med kule og diskoskasting.

Karsten Warholm

Karsten Warholm  som kommer i fra Ulsteinvik som ligger på Hareidlandet har satset på en blandig av øvelser som han deltar på.

Løping, lengdehopp, hekkeløp og flerkamp. Han har skapt seg godt bemerket navn som friidretts utøver både nasjonalt og internasjonalt med veldig mange gode resultater så langt.

Det som nok er hans største prestasjon så langt er nok da han klarte å sette ny verdensrekord i 300 meter hekkeløp i 2018. Dette skjedde under et idrettsarrangement i Finland.

Som ungdomsutøver har han mange medaljer, hele fire gull, tre bronse og en sølv medalje under ungdoms EM og VM.

Men etter at han gikk over til seniorklassen har han spesialisert seg på hekkeløp, da gjerne lang distangseløp. Her har han flere ganger satt Norsk rekord. Så denne satsingen har vært vellykket for han så langt.

Men han har ikke helt sluttet med alle de andre grenene. H er stadig å se i konkurranser hvor han hopper lengdehopp da både med tilløp og uten tilløp, stafett og tresteg. Det er i disse grenene han har vunnet en god del av sine medaljer i NM sammenheng.

Etter han gikk over til senior klassen har han klart hele 12 NM seiere i både på innendørs og utendørs.

I karrieren så langt så langt kan han legge frem hele 20 gull medaljer, ni sølvmedaljer og to bronse medaljer, en veldig bra prestasjon. Vi får nok se mer til denne unge mannen i tiden fremover som er en veldig god representant for Norsk idrett.