Idrettsutøvere på veien til toppidretten

Tilretteleggingen for ungdommen som vil satse på idretten er ett flott tiltak som vi har her i landet. Idrettsforbundet en stor pådriver for å kunne hjelpe de unge frem innen sin idrettsgren. Men man må ikke glemme alle de lokale ildsjelene som også bruker mye av sin tid til og legge alt til rette for disse ungdommene.

Ungdomsidretten har hjulpet mange til og bli Norske idretts stjerner og flere blir det garantert med tiden.

Jakob Ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen er fra Sandnes og er en friidrettsutøver som har valgt løping i forskjellige distanser.

Bare syv år gammel begynte han sin karriere. Da løp han 60 meteren på 10,37 og vant det løpet han deltok i. Og det å vinne allerede da fristet nok gutten til å fortsette med løpingen.

Han var med på noen ski renn da han var rundt 12 år gammel, og også der klarte han å få gode resultater.

Men han valgte å satse på løpingen og fikk flere gode plasseringer det året. Han fikk allerede da bestemanns prisen for seieren i sin klasse. Slett ikke dårlig av en så ung utøver.

Han fortsatte året etter med flere gull og sølv medaljer. Og det stoppet ikke der. I et motbakkeløp tok han en bronse medalje sammenlagt. Han vant også sammenlagt i de fire Arborettrim løpene og også her fikk han en ny bestemannspris.

Året etter starten han på samme måte med å ta gull i nyttårsløpet i Egersund. Neste ble da Pingvinlekene i Fana hvor han klarte å sette ny Norsk rekord for 14 åringer på 1500 meter – bra fart på denne gutten ja.

Medaljer har det blitt mange av, ikke bare innenlands. EM gull ble det to stykker av i U20, gull også i Nordisk juniormesterskap i friidrett, EM i terrengløp har det blitt to gull og i Nordisk mesterskap i terrengløp ytterligere to gull.

Erling Andersen

Erling Andersen er en kappgjenger som gjorde det bra innen sin sportsgren.

Det ble mange medaljer på han i den tiden han var aktiv idrettsutøver. Rundt 50 medaljer av alle valører ble det totalt. I NM har han over 30 gullmedaljer og vise frem, og bare det er en meget stor prestasjon.

Han har også deltatt i to utgaver av De Olympiske Leker, uten at det ble medaljer på han her. Hans beste plassering i de to OL var åttendeplassen han klarte under OL i 84 som gikk i Los Angeles. Samme året gikk han inn til bronse på 5000 meter i innendørs EM i Ungarn.

Han startet sin internasjonale karriere under Junior EM som ble avholdt i Polen på slutten av 70 tallet. I dette mesterskapet gikk han inn til en sølvmedalje på distansen ti kilometer.

Stian Andersen

Stian Andersen er i fra Porsgrunn og startet først med grenen mangekamp som er flere ulike sportsgrener, men det er mye likt den kanskje mer kjente tikamp grenen.

Han deltok i sitt første junior VM i 05 i mangekamp, etter dette satset han mer og mer på kulestøt. Noe som ble hans idrettsgren helt og holdent. Kanskje ikke så rart da han far er den kjente Norske kulestøteren Georg Andersen.

Det er stort sett i Norge han har gjort seg bemerket med tre gull og en sølv under NM mens han holdt på aktivt.