Løping

Det er mange måter å holde seg i form på, man trenger jo ikke være atlet for å ta seg en joggetureller en løpetur. Men for mange er veien i fra lett trim til å bli med på diverse løpekonkurranser ganske kort, konkurranseinstinktet slår inn og man satser for fullt. Det er jo mange former for løping, sprint, langdistanse, terreng, maraton med flere. Vi har ganske mange gode løpere på alle disse typene løp som har gjort det veldig bra.

Trening og forberedelser

Det og komme seg i form til ett løp er ganske krevende, det er jo også selvfølgelig forskjellige trenings opplegg for de forskjellige typer løp som finnes. Det og være med på langdistanseløp krever mye og intens trening, kondisjonen og utholdenhet må være på topp for man skal jo løpe ganske langt over lang tid.

Trening og forberedelser

Sprint løperne har da et annerledes treningsopplegg, her er det fart over ganske korte distanser som gjelder så det med utholdenhet er ikke så viktig. Man setter seg mål og om man klarer det øker jo også motivasjonen, det er vel den grunnleggende måten å gjøre det på.Men de lærde strides jo litt om hvilken trenings modell man skal benytte seg av, mange av de gode løperne har benyttet seg av gamle trenings opplegg. Andre igjen mener disse ikke holder mål og har nye ideer om måten å trene på. Uansett så kommer ikke gode resultater og fremgang av seg selv, man må bare trene og atter trene for å bli god. Men det er kanskje ikke så lett i dagens stressete samfunn å få til nok trening. De viktigste faktorene er planlegging, egen tro på fremtidige resultater og fremgang samt miljøet rundt deg når det gjelder treningen. Har man trenings kammerater og en god trener hjelper dette selvfølgelig veldig mye.

Motbakkeløp

Motbakkeløp

En form for løp som har blitt populært er motbakkeløp, her kreves det at man er skikkelig godt forberedt og trent for her bruker man mange muskler i en krevende løype.Oppvarmingen er viktig for man løper seg ikke varm på denne distansen, det er som regel rett på en stigning ved start og man har for det meste stigning hele veien opp mot mål. Man mener at motbakkeløpet ble til i Skottland på 1000 tallet, det var da kong Malcolm som satte i gang en konkurranse for og finne en god budbringer. Det var ganske stille i noen år før man på 1800 tallet startet med å arrangere dette type løp igjen. Da var det bøndene som konkurrerte seg imellom for å måle utholdenhet, styrke og hurtighet. Etter denne tiden har motbakkeløp tatt seg godt opp rundt omkring i verden og har blitt en populær variant av løp.Men det tok sin tid før det tok seg godt opp her i landet, på 1980 tallet var det bare noen få løp i løpet av ett år mens i dag arrangeres det over 100 motbakkeløp i løpet av sesongen. Dette er ikke bare for de som er eliteløpere, her kan man stille til start om man bare er en mosjonist som liker litt utfordring.