Noen flere NM rekorder

Ungdommen er ivrige idrettsutøvere som sikter etter nye rekorder hele tiden, Norges rekordene er noe som holder dem motivert til å satse fullt ut innen sine grener.Men det er jo ikke lett og ta disse rekordene, mange av den har stått i mange år og det har blitt gjort utallige forsøk på å slå dem. Men med iherdig trening og riktig støtteapparat rundt seg ser vi at det lar seg gjøre for disse unge atletene.

Ingvill Måkestad Bovim

Ingvill Måkestad Bovim

En av disse som har gjort det bra i ungdommen er Ingvill Måkestad Bovim, hun satset på forskjellige distanser med løping. Hun kommer i fra Odda og var tilknyttet IL Korlevoll i ungdomsårene.Hun satte Norges rekorden på 800 meter i 2010 og har fortsatt den. Hennes store internasjonale gjennombrudd var i 2003 da hun tok en bronse medalje på 1500 meter under Ungdoms EM i polen.  Hun har også to gull og en sølv medalje i lag EM i friidrett og åtte NM gull i sin karriere.

Randi Langøigjelten

Randi Langøigjelten var også en dyktig løper, hun ble Norges mester fem ganger og klarte andreplassen to ganger. Norgesrekorden hennes er på distansen 1000 meter og ble satt i 1981, det var litt av en prestasjon for den står enda 37 år senere. De to første NM titlene hun tok var da hun fortsatt var i junior klassen.

Grete Waitz

Grete Waitz

Ett godt kjent navn innen den Norske idretten er Grete Waitz, hun innehar Norges rekorden på 1500 meter som hun satte i 1978 og på distansen 3000 meter. Nok en god prestasjon for den rekorden er det fortsatt ingen som har slått. Waitz er nok best kjent som maraton løper med mange seiere, spesielt i New York City Maraton hvor hun har vunnet hele ni ganger. Men hun har flere medaljer, Ol 1984 ble det sølv i maraton, VM gull 1983 igjen maraton, fem gull og to bronse medaljer i VM cross Country og gull og sølv i World Cup. Det har også blitt hele 33 NM gull på henne i karrieren, litt av en liste dette.

Ingrid Kristiansen

Ingrid Kristiansen

Ingrid Kristiansen var også en god Norsk langdistanse løper, på distansen 5000 meter satte hun Norges rekord i 1986 og var også verdens rekorden i hele ni år. På distansen 10 000 meter som hun satte samme året var også verdensrekord, den sto i rundt syv år.Hun kommer i fra Trondheim og var tilsluttet klubben IL BUL og hadde tre NM medaljer før hun var fylt 20 år gammel. Hun har en imponerende medalje samling, hele 24 NM gull, seks NM sølv og tre NM bronse medaljer. Internasjonalt har hun fire VM gull og fire sølv medaljer pluss en gull og en bronse i EM mesterskap. Når det gjelder maraton løp har hun også en imponerende liste, rundt 14 gull og to sølv medaljer. Under world road race og cross country championskip har det blitt fire gull og to bronse medaljer, en utrolig imponerende liste dette.

Hun har også klart hele fem verdensrekorder i karrieren.