PÅ VEI OPPOVER

Vi har mange flotte ungdommer som satser stort på idretten her i landet, mange av disse ungdommene fortsetter i sine idrettsgrener når de går over i fra ungdomsklassen til senior klassen.

Det er jo kjempeflott, vi trenger rekrutering innen idretten for å kunne hevde oss i internasjonale konkurranser.

Det er da viktig å motivere og hjelpe disse ungdommene frem, heldigvis har vi mange ildsjeler der ute som gjerne bidrar med mye støtte og hjelp.

Vladimir og Christina Vukicevic

To av disse som fortsatt holder på med sin idrett er Vladimir og søsteren Christina Vukicevic etter at de har tatt steget opp i senior klassen.

Vladimir og Christina har hekkeløp som sin idrettsgren, begge har gode resultater og vise frem.

De har nok deres far som også er deres trener og takke for dette, han er en tidligere hekkeløper som har vunnet mange løp. Når han så flyttet til Norge startet han å trene flere Norske hekkeløpere og har hjulpet mange av dem frem til suksess.

Hans største suksess har nok vert barna, Cristina har den Norske rekorden på 100 meter hekk og Vladimir har den norske rekorden på 110 meter hekk.

Vladimir tok sitt første NM gull da han var 18 år gammel i 2009 og det har blitt flere gode plasseringer etter det. Under Junior VM i friidrett klarte han en sølvmedalje på 110 meter hekk, det var under lekene som ble holdt i Moncton i Canada i 2010.

Christina har en del flere medaljer enn broren, i ungdoms EM har hun klart gull og sølv, i junior EM en sølv, i junior VM også en sølvmedalje og ungdoms OL i 2003 løp hun inn til gull medalje.

Det har også blitt hele syv gull under NM mesterskap så langt.

Karsten Warholm

Warholm kommer i fra Ulsteinvik i Møre og Romsdal, han er en allsidig friidrettsutøver som har hekkeløp, høydehopp, lengdehopp, tresteg hopp, mangekamp og løping.

Han har klart og virkelig sette spor etter seg innen friidretten. Man kan ramse opp 14 gull, ni sølv og to bronsemedaljer så langt i karrieren, det kommer nok flere for han er fortsatt i full aktivitet.

Det som nok er en av hans største prestasjoner er nok hans verdensrekord som han klarte i Finland i 2018, det var 300 meter hekk som han klarte dette i.

Men han har også mange norske rekorder som han har tatt under tiden som ungdoms utøver.

Han startet sin karriere som ungdoms utøver og klarte seg veldig godt med gode resultater selv tidlig i karrieren.

Det spilte nesten ingen rolle i hvilken gren han deltok i, gode resultater ble det på de fleste grenene. Men i de siste årene har han holdt seg for det meste til hekkeløp som sin spesialitet.

Her setter han stadig nye personlige rekorder og viser fremskritt hele tiden. I fjorårets sesong tok han gull på 200 og 400 meter hekk i NM og tangerte verdensrekorden under Nordisk mesterskap på 300 meter hekk innendørs.

Han forbedret også den Norske rekorden på 400 meter løp og på 400 meter hekk. Med kongepokalen i hånden for tredje året på rad kan man trygt si at her er det en stor idrettsutøver.