Unge idretts stjerner 2

Norsk ungdom har gjort det veldig bra innen idretten her i landet, med god støtte og motivasjon til og utvikle seg videre har fått mange av dem til og satse virkelig hardt. Det og få ungdommen med i idretten kan vel i noen tilfeller være vanskelig, en god del detter nok av når andre interesser kommer inn i livet deres. Men heldigvis er det mange som satser videre og gjør det kjempeflott.

Isabelle Pedersen

Isabelle Pedersen

En av disse ungdommene er Isabelle Pedersen i fra Bergen. Hun satser på lengdehopp og hekkeløp som sin idrett. Hennes store gjennombrudd internasjonalt kom da hun vant 100 meter hekk under Ungdoms VM når hun var 17 år gammel, hun satte da Europa rekord som hun beholdt i rundt to år. Den første NM gull medaljen kom først to år senere, da under NM i Byrkjelo hvor hun forbedret sin norske junior rekord og ble rangert som verdens beste U20 på hekkeløp. Hun har fortsatt og ta medaljer i både ungdomsklasser og som senior utøver, med noen få avbrekk med skader har hun gjort en kjempeflott stigning i karrieren. Hun er fortsatt i full vigør med sine hekkeløp, løp og lengdehopp. Her får hun nok flere medaljer med tiden.

Ingvild Meinseth

Ingvild Meinseth

Ingvild Meinseth har sprintløp, lengdehopp og hekkeløp på sitt program, grener som hun har gjort det veldig bra i. Hennes store gjennombrudd kom da hun var 15 år gammel, da hun tok gullet i et sør norsk mesterskap i superfinalen der juniorer og seniorer konkurrerte mot hverandre. Hun har en ikke helt ukjent trener som også er hennes mor, Sølvi Olsen Meinseth. Hun har mange Norske og internasjonale medaljer og vise frem. Så det er nok hennes store forbilde og motivasjon, Det samme året tok hun gull igjen gull på samme distansen under et mesterskap i Sverige, samt gull på 200 meter og en sølvmedalje i stafett på 4 x 200 meter i ungdomsmesterskap inne.

Med også en sølvmedalje på 4 x 100 meter stafett under NM ute og nok en gull på 100 meter og en bronse i lengdehopp hadde hun en flott sesong det året. Hun fortsatte i samme stil året etter med NM gull på 60 meter og i lengdehopp. Under ungdomsmesterskapet inne ble det igjen gull på 60 meter og 200 meter, samt en sølv medalje i lengdehopp. Da hun var 16 år gammel deltok hun i Europeisk Ungdoms OL og tok en bronse medalje på 100 meter samt at Norge tok gullet på 4 x 100 meter stafett hvor hun løp sammen med Tonje F Kristiansen, Live H Hilton og I Eikeng. Under junior NM ble det sølv i både 100 og 200 meter og dette gjorde at hun ble tatt ut til og delta i Nordisk Juniormesterskap, her klarte hun sølv på 100 meter og en bronse medalje på 200 meter. Her tok Norge gullet på 1000 meter stafetten som hun var med på.

Hun har fortsatt i samme stilen helt frem til i dag, hun er fortsatt en aktiv friidretts utøver så det blir nok en god del flere gode plasseringer på henne fremover.