Unge idretts stjerner

Unge talenter innen idretten har vi mange av her i landet, de satser virkelig hardt for og oppnå topp resultater i sine idretts grener. Vi trenger absolutt disse ungdommene for og holde idretts Norge i gang. De fleste av de som gjør det godt i ungdoms idretten fortsetter gjerne videre med sin karriere når de så går opp i senior klassen. Grunnlaget er da lagt og de har store sjanser til og hevde seg også her.

Line Kloster

Line Kloster

Line Kloster i fra Oslo har satset på lag sprint som sin gren, hun er tilknyttet Sportsklubben Vidar som holder til i Oslo. Hun har gjort det veldig bra innen ungdoms idretten, hennes spesial distanse er 400 løp. Under lag EM og U23 EM klarte hun og bli Norgesmester på distansene 200 meter, 400 meter og 1000 meter hekk. Hun har forbedret sine personlige rekorder flere ganger, så vi får nok se mere til denne unge kvinnen i tiden fremover.

Sigrid Borge

Sigrid Borge

Sigrid Borge kommer i fra tettstedet Hausvik som ligger i Hordaland, det er spydkast og kulestøt hun har satset fullt ut på i friidretten. Da hun var 16 år gammel tok hun sin første internasjonale medalje, det var under VM for ungdom. Her klarte hun en sølv medalje i spydkast og fikk en syvende plass i kulestøt. I det samme året ble det en niende plass i junior NM og UM ble det sølv igjen i spyd og en bronse medalje i kulestøt. Hun fortsatte suksessen året etter, det ble gull verdensungdomsspillene og gull i spyd og bronse under UM som gikk i Ravnanger som ligger i Hordaland. Hun har fortsatt og få medaljer og gode plasseringer og kan i dag vise frem en god del medaljer både nasjonalt og internasjonalt.

Helene Rønningen

 

Helene Rønningen

Helene Rønningen har mange gode resultater og vise frem, hun har satset på sprintløp som hun startet med da hun var ganske ung. Hennes gjennombrudd kom under verdensungdomsspillene i 2011 da hun vant 100 meteren, da var hun bare 14 år gammel. Året etter ble enda bedre for henne, i UM vant hun 60 meteren og 100 meteren. I NM i stafett ble det en sølv medalje og UM utendørs ble det gull på 100 meter og 200 meter samt i lengdehopp.  Da hun var blitt 16 år gammel fortsatte hun i samme stilen og ble så tatt ut til og delta i Nordisk juniormesterskap som ble holdt i Kristiansand. Der ble det en bronse medalje på 200 meter og en fjerdeplass på 100 meter. Året etter, i 2015 var hun plaget med en god del skader og hadde en dårlig start på året. Men hun klarte likevel og ta en bronse medalje i NM på 100 meter og hele syv gull under Nordisk juniormesterskap, JR NM og i Ungdomsmesterskapet som alle ble holdt utpå høsten. Hun kan vise frem fire gull og en bronse medalje i Nordisk Mesterskap innendørs og fire gull og to bronser i Nordisk juniormesterskap så langt i karrieren.  Hun er fortsatt aktiv, så la oss håpe vi får flere gode resultater fra henne i fremtiden.